

Kornlevering ved Røv Mølle, foto : Jon Magne Sæter
Mat og misjon
I november 2024 ble det plutselig virkelighet av en tanke og et engasjement som har vært med meg hele livet. Nemlig engasjementet for mat og måltider. Et engajsment som har grodd frem gjennom oppveksten på en gård med nærmest selvhushold og med en fortid som kokk.
Mat er mye mer enn å spise seg mett. Mat er kultur, tradisjon, trivsel og vennskap. Mat er et livsgrunnlag. Ikke bare gjennom at vi spiser den, men også som næring. Levende distrikt trenger matproduksjon og byene og storsamfunnet trenger levende bygder.
Noe av det fineste jeg vet er når avlingene kommer i hus om høsten. Å kjenne lukta av friskt høy på låven, eller se treskemaskinene gå for fullt i mørke sensommerkvelder fyller meg med ekte glede. Jeg ønsker å bringe videre de mattradisjonene og smakene som er typiske for vår del av verden, men også gjerne blande det med smaker og retter fra andre deler av verden.
Hos oss kan du spise tradisjonelle klassikere som marinert svinesteik, hjemmelagde kjøttkaker og karamellpudding. Retter av klippfisk hører naturligvis også til for en etterkommer etter en av grunderne i klippfiskhandelen.
Er du ute etter hamburger, chips og pizza er ikke Hammerstuene rette stedet å lete, men ser du etter mat med utgangspunkt i norske mattradisjoner skal du finne noe du liker hos oss.
Bar Bakke Bryggeri
Bar Bakke Bryggeri begynte som et ørlite hjemmebryggeri i kjelleren i Torvika i 2020. Når vi skulle kjøpe Hammerstuene etablerte vi eiendomselskapet Bar Bakke Eiendom med tanke på at vi skulle kunne servere øl fra eget bryggeri etterhvert. Det tok ikke så lange tida før nødvendige tillatelser var i orden og vi kunne flytte bryggeutstyret fra kjelleren hjemme til kjelleren på Hammerstuene. Det som var en bitteliten hobby har etterhvert blitt et større engasjement for de to bryggerne. Begge er i full jobb, men mye av fritiden går med til å utvikle egen kunnskap og godt øl for våre gjester. Vårens bryggeplan viser at det er mange spennende ting på gang. Med små batcher, engasjement og lærevilje blir det stadig utviklet nye smaker i kjelleren.
Har du lyst til å smake? Ja, da må du ta turen hit - ølet serveres ingen andre steder :-)